Foto: Pressbild
Jonas Ekeroth och Stig Claesson på Handelskammaren. Foto: Pressbild

De vill ha motorväg mellan storstäderna

Jonas Ekeroth, Handelskammaren: Det är en skam
1:54 min

På måndagskvällen samlade Handelskammaren i Jönköpings län in namnunderskrifter för att försöka få till en sammanlänkad motorväg mellan storstäderna.

Tänk dig motorväg hela vägen mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. Inga 2+1-vägar utan motorvägare hela vägen. Det är vad Handelskammaren i Jönköpings län nu vill. Totalt handlar det om drygt 50 kilometer väg mellan de tre största städerna som ännu inte är motorväg.

Handelskammaren ska nämligen besöka Rosenbad i Stockholm och infrastrukturministern Anna Johansson (S) med sina namnunderskrifter senare i veckan.

– Det är ofantligt viktigt. Jag tycker att det är en skam att vi nu inte har motorväg mellan de tre största städerna och framförallt mellan de två största städerna. Mig veterligen finns det inget land i Europa som har det på det sättet, säger Handelskammarens VD Jonas Ekeroth.

Hör hela intervjun med Jonas Ekeroth och om hur mycket projektet kan komma att kosta och hur det ska finansieras.

Ser du 2+1-vägarna som ett problem eller är det värt att göra om dem till motorväg? Kommentera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".