Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio
Sune Lantz. Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio

Sune Lantz svarar på kritiken

Sune Lantz: Det är ingen seger
4:04 min

Sune Lantz omvaldes som ordförande i Jönköpings Södra. Efter fick han dock kritik av Lars-Åke Lagrell. Nu svarar han på anklagelserna.

Sune Lantz valde i går som ordförande i Jönköpings Södra ännu en gång. Det kommer bli hans åttonde år som ordförande för föreningen.

Det blev dock ett spännande årsmöte där allt avgjordes med en omröstning mellan Sune Lantz och kandidaten Tommy Henriksson. Endast åtta röster skiljde de båda kandidaterna åt till slut.

Men Lars-Åke Lagrell var kritisk mot valet av Lantz och menar på att han och Niclas Ekblad, styrelseledamot, borde respekterat att Lantz inte blev föreslagen av valberedningen.

– Jag har inte bedrivit någon valkampanj eller fiskat några röster överhuvudtaget, säger Lantz som i övrigt inte vill gå in närmre på kritiken mot honom.

Egentligen är det ingen seger för det var väldigt jämnt och det gör att det finns en spricka i föreningen mellan olika konstellationer. Det är saker man måste ta tag i omgående för att försöka ena föreningen för framtiden, säger Lantz.

– Vad jag måste göra är att träffa så mycket folk som möjligt och undersöka hur läget är. Det sätter jag igång med den här veckan redan.

Lyssna på hela intervjun med Sune Lantz i toppen av sidan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".