Sofia Dorotea Svensson. Foto: Jessica Sonelius/Sveriges Radio
Sofia Dorotea Svensson. Foto: Jessica Sonelius/Sveriges Radio

Lottlös Sofia Dorotea nöjd trots allt

1:47 min

Sofia Dorotea Svensson var nominerad till Lilla Augustpriset med två noveller, men trots att hon inte vann så är hon inte alls besviken.

Sofia Dorotea Svensson från Värnamo gjorde något som inte många lyckats med tidigare, nämligen att få två noveller nominerade till det prestigefulla Lilla Augustpriset. När galan väl avgjordes på måndagen slutade det med att Sofia Dorotea gick lottlös därifrån, men hon själv känner att det inte var något att vara besviken över.

– Det gick jättebra och det var en helt fantastisk dag, verkligen, säger Sofia Dorotea Svensson och fortsätter:

– Det hade varit helt ologiskt att säga att jag är besviken när jag inte är en förlorare. Alla de underbara ungdomar jag träffat, vi är alla såna otroliga, fantastiska skribenter och jag känner en otrolig lycka.

Och Sofia Dorotea Svensson väljer även att rikta kritik mot samhällets förväntningar av människan och att man hela tiden ska sträva mot mer.

– Det är alltid det att vi ska jaga efter så mycket mer och att vi aldrig kan bli nöjda. Jag känner inget behov av det, jag känner att jag är nöjd med det jag har, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista