53 personer varslas om uppsägning

Lars-Erik Fälth (C): Väldigt olustigt och beklagligt
3:44 min

Fläktwoods stänger ner sin fabrik i Aneby under 2016. Detta innebär att samtliga 53 anställda på fabriken varslas om uppsägning.

I ett pressmeddelande meddelade Fläktwoods att de stänger ner sin fabrik i Aneby. Fabriken kommer stängas ner under 2016 och innebär att samtliga 53 fastanställda varslas om uppsägning.

Anledningen till nedläggningen är att produkterna som tillverkas i Aneby är under stor prispress både i Sverige och internationellt.

Man kommer även koncentrera delar av organisationen och tillverkningen till fabriken i Järna, enligt pressmeddelandet.

Lars-Erik Fälth är centerpartistiskt kommunalråd i Aneby och enligt honom är det beklagligt att det här beskedet tagits, speciellt inför julen som stundar.

– Det är naturligtvis tråkigt, det blir en olustkänsla. Det känns väldigt olustigt och beklagligt. Mina tankar går naturligtvis till de anställda och deras familjer för det är de som är drabbade. Det går mot jul och det här är inget besked man vill ha och speciellt inte inför stundande helg, säger han.

Fabriken och tillverkningen i Jönköping påverkas inte av dagens varselbesked.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".