Foto: Håkan Eng/Sveriges Radio
Stormen Gorm förde med sig en del nedfallna träd. Foto: Håkan Eng/Sveriges Radio

Från Gorm till Helga – klass 1-varning i länet

Eons regionchef: Vi är beredda att fortsätta jobba
1:37 min

Lugnet hade knappt infunnit sig efter stormen Gorm i början av veckan innan SMHI gick ut med en ny stormvarning då stormen Helga väntas dra in över länet.

Flera tusen personer i länet blev utan ström i början av veckan då stormen Gorm drog in från Danmark och förde med sig mängder med nedfallna träd. Energibolaget Eon har försökt hjälpa alla som blivit strömlösa i länet men trots det är det fortfarande tio hushåll som inte fått tillbaka strömmen än.

De har alla anledning att vara besvikna och irriterade och jag kan bara säga att jag känner empati för dem och förstår deras situation.

Stormen Gorm har knappt hunnit lägga sig innan en ny storm väntas dra in över länet. Den här gången handlar det om Helga och SMHI har utfärdat en klass 1-varning för vårt län, men Björn Persson och hans medarbetare är väl förberedda om en ny storm skulle slå till likt Gorm.

– Det här ’är lite ”business as usual” för oss. Vi har varit igång och arbetat väldigt hårt under en lång tid och vi är beredda att fortsätta.

Men Björn Persson hoppas att samma delar som drabbades av Gorm inte drabbas lika hårt av Helga den här gången, och prognoserna visar att den nya stormen väntas få en lite nordligare bana och bland annat kommer drabba Östergötland.

– Vill det sig väl så kommer våra kunder i de södra delarna av Götaland slippa den här gången, säger Björn Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".