#vägenin

Sanna packar för att flytta in hos flyktingarna

P4 Jönköpings reporter Sanna Hermansson ska i några dagar bo hos flyktingar på boendet Solgläntan. Flera gånger per dag ska hon uppdatera oss med hjälp av filmklipp.

Aldrig tidigare har så många bott på ett flyktingboende i länet som just nu. Men hur är livet där? Hur är det att vänta på besked om framtiden och resten av livet? Hur är vardagen? Vilka förhoppningar och farhågor finns inför det nya landet? Och vilka historier bär varje människa med sig?

Kommande vecka flyttar vår reporter Sanna Hermansson in på ett flyktingboende i Bodafors i Nässjö kommun för att om möjligt få svar på några av dom här frågorna och följa den vardag som många människor i vårt land just nu lever i. Följ Sannas videodagbok här på vår hemsida där hon flera gånger om dagen berättar om livet på ett flyktingboende.

Har du frågor eller tankar till Sanna: kontakta henne på susanna.hermansson@sverigesradio.seFakta Solgläntan

Tidigare var det ett ålderdomshem här som drev i Nässjö kommuns regi tills det lades ned för ett antal år sedan och därefter stått tomt. Men förra året fick Jokarjo AB, som drivs av den tidigare skivbolagskungen Bert Karlsson, tillstånd att öppna boende för flyktingar där.

Boendet har 91 platser och fyra anställda och är i första hand anpassat för barnfamiljer och handikappade, varje lägenhet har dusch och eget pentry. Det finns en stor gemensam matsal. i samråd med kyrkorna, samhällsföreningar, medborgarskolan med flera, finns aktiviteter för dom boende.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".