IFK Värnamo. Arkivbild, foto: Henrik Gustavsson/Sveriges Radio
Finnvedsvallen i Värnamo. Foto: Sveriges Radio
Värnamo

Därför planeras fotbollsarena till ny plats

Kaj Larsson om nya arenaplanerna: För långt från centrum
1:00 min

Vid dagens sammanträde beslutade kommunstyrelsen i Värnamo att utreda möjligheterna att bygga en helt ny arena – men i IFK Värnamo är man inte helt nöjda.

I dag samlades kommunstyrelsen i Värnamo för att diskutera ett antal aktuella ämnen. Bland annat togs IFK Värnamo upp och man beslutade att ge ett bidrag på 330 000 kronor för att säkerställa klubbens ekonomi och fortsatta existens i Superettan.

Sen kom även en potentiell ny arena upp på tapeten. Kommunens olika förvaltningar kommer få i uppdrag att utreda möjligheterna att bygga en helt ny arena vid Sydsvenska Krysset för att samla stadens fotbollsverksamheter dit.

Men Kaj Larsson, ordförande i klubben, är inte helt nöjd med dagens besked att det kan bli en flytt från Finnvedsvallen och Ljuseveka till Sydsvenska Krysset.

– Det jag är mest ängslig för är hur barnen ska kunna ta sig dit. Om man skulle ta upp det till Sydsvenska Krysset, då tycker jag att det är lite långt från själva centrum, säger Kaj Larsson.

Hans-Göran Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande, säger att det finns fler intressen än fotbollen som styr och att området där nuvarande Finnvedsvallen finns är lämpligt för bostadsmark.
– Det finns inte bara idrottsligt intresse utan kommunalutvecklingsintresse också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".