Nilab Nasrullah. Foto: Josefine Koca/Sveriges Radio
1 av 2
Nilab Nasrullah. Foto: Josefine Koca/Sveriges Radio
Bokladan i Sävsjö. Foto: Josefine Koca/Sveriges Radio
2 av 2
Bokladan i Sävsjö. Foto: Josefine Koca/Sveriges Radio
Sävsjö

17-åriga Nilab samlar till flyktingarna

Nilab Nasrullah: Jag vet hur de känner sig
1:32 min

Allt fler vill hjälpa flyktingar som kommer till Sverige, och en av dem är 17-åriga Nilab Nasrullah, som startat en egen insamling till flykting-och asylboendena i Jönköpings län.

Det var efter att ha sett och hört hur många som hjälpte flyktingar vid gränserna i Sverige och resten av Europa som idén till en egna insamling startade.

– Jag känner att jag vill gör någonting, eftersom den näst största gruppen som kommer hit är från Afghanistan, där jag kommer ifrån. Så jag tänkte att eftersom folk hjälper till så vill jag också göra det, säger Nilab Nasrullah.

Samlingen håller till i den tidigare bokladan i Sävsjö och pågår måndag till fredag den här veckan, och hittills har hon bland annat fått in skor, kläder, leksaker och köksartiklar.

Just nu är det bara hennes familj som hjälper till med insamlingen, men Nilab har tagit kontakt med flera organisationer som hon hoppas kan bidra till hennes insamling.

Insamlingen är främst till boenden i Sävsjö, men Nilab hoppas att hon får in så pass mycket att det kan gå till fler platser i länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".