Dansgolv. Foto: Erik Mårtensson/TT
Arkivbild, foto: Erik Mårtensson/TT
Vetlanda

Kontrollant i otakt med personalen - dansgolv stängs i Vetlanda

John Bergfeldt, Stadshotellet: Nu är det slut
1:48 min

– Han hade betett sig jävligt taskigt mot min personal, säger Stadshotellets ägare John Bergfeld. 

Nu är det slutdansat på Stadshotellet i Vetlanda. Hotellet, som är det enda med permanent dansgolv i staden, har bestämt att helt sluta med sina diskoevenemang. Orsaken är att kommunen kontrollant, alkoholhandläggare Ove Karlsson, varit otrevlig vid ett kontrollbesök

– Ove hade betett sig jävligt taskigt mot min personal därför, därför ringer jag upp honom och frågar vad han sysslar med. Han påstår att det ingår i hans jobb, att han får bete sig hur han vill, säger Stadshotellets ägare John Bergfeld till P4 Jönköping.

Stadshotellet i Vetlanda kommer sluta helt med sina diskoevenemang. Bakgrunden till beslutet är - enligt hotellets ägare John Bergfeldt - ett otrevligt bemötande under ett tillsynsärende från kommunens alkoholhandläggare Ove Karlsson.

Men Ove Karlsson håller inte med om att han varit otrevlig mot personalen.

Jag tycker inte att jag varit otrevlig, givetvis tycker jag inte det. Sedan kan jag förstå att man tycker det är jobbigt när man är på tillsyn och man påpekar saker och ting och man frågar efter saker som de inte är vana vid. Det är inte meningen att någon ska uppleva det så men man kan bara stå för sin egen upplevelse och man kan bara stå för vad man själv gör.

Kravet för att hotellet inte skulle sluta med diskoverksamheten var att Ove Karlsson skulle sluta som alkoholhandläggare. John Bergfeldt framförde sina synpunkter till kommunalråden Jan Johansson och Henrik Tvarnö under ett möte, där kommunen tog emot kritiken men valde att inte göra någon åtgärd.

Kommunalrådet Jan Johansson berättar för P4 Jönköping att det bara är Stadshotellet som riktat kritik mot Ove Karlsson och menar att andra näringslivsaktörer varit positiva till Oves insats och att man inte kan avskeda en tjänsteman utifrån ett enda klagomål.

Men för John Bergfeldt räckte det med en händelse för att han skulle agera. 

– Det räcker med den gången. 

Ove Karlsson tar inte på sig något ansvar för att Stadshotellet valt att sluta med diskoverksamheten på grund av hans bemötande. John Bergfeldt har inga planer på att starta upp någon ny nöjesverksamhet på Stadshotellet.

– Nu är det slut, nu får jag se hur verksamheten fungerar med bara hotell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".