Sweidsh Open i Sävsjö är Nordens största skyttetävling. Foto: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio
Sweidsh Open i Sävsjö är Nordens största skyttetävling. Foto: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio
Skytte

Här skjuter över 600 personer i Sävsjö

Mikael Svensson: Nordens största skyttetävling
4:06 min

Skyttetävlingen Swedish Cup i Sävsjö är med sitt deltagarantal det största internationella skytteevenemanget i Sverige och Norden.

I år deltar totalt 603 skyttar från 12 nationer, där de längst resande deltagarna kommer från Japan, USA och Iran.

– Att det är den största internationella tävlingen i Norden märks ju bland annat på under finalerna, som i går när herrjuniorernas final avgjorde med deltagare från sex olika nationer, säger pressvärden Mikael Svensson.

Tävlingarna lockar även stora stjärnor till deltagande, som till exempel Skillingaryds OS-aktuella skytt, Mikaela Arvidsson.

– Mikaela har resultaten för att ta sig till OS i sommar, men det är ju den Olympiska kommittén som avgör om hon kommer med eller inte.

En annan deltagare, som spås en ljus framtid, är Isabell Johansson från Anderstorp, som bland annat sköt final i går i damjuniorklassen.

– Det har gått bra den senaste tiden faktiskt. Jag är rankad trea bland damjuniorerna i Sverige, så som det ser ut i dag så kan jag bli riktigt bra, säger Isabell Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".