Jönköping

Kommunens körjournaler drar ut på tiden

Upphandlingen har ännu inte börjat
0:53 min

Det finns ännu inga digitala körjournaler i Jönköpings kommuns fordon, trots att man beslutade om det för över ett år sen.

Det var i december 2014 som kommunfullmäktige beslutade att alla tjänstefordon inom Jönköpings kommunen ska utrustas med digitala körjournaler.

Detta eftersom det har varit svårt att kontrollera bilarna, men också för att det har slarvats med att föra journaler. Frågan ställdes på sin spets i början av förra året då det uppdagades att en anställd kört privat med kommunens bilar.

Arbetet har dragit ut på tiden på grund av att kommunen tittat på vilka olika system som finns. Det är fortfarande oklart vilket system det blir och upphandlingen har ännu inte börjat.

Men Klaes Håkansson på tekniska kontoret säger till P4 Jönköping att arbetet är på god väg. En del av de anställda har reagerat negativt på de nya rutinerna som ska införas eftersom dom känner sig kontrollerade.

Men det är också många som ser det positivt, med en minskad arbetsbörda när de slipper fylla i körjournaler manuellt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".