Kommunal. Foto: Bertil Ericson/TT
Kommunal. Foto: Bertil Ericson/TT
Kommunal

Fackets medlemmar rasar efter skandalen

Medlemmarna om Kommunalskandalen
3:17 min

Busschaufförer, undersköterskor, kallskänkor och fastighetsskötare hör till dom 600 000 som är medlemmar i landets mest omtalade fackförbund just nu - Kommunal.

Aftonbladets granskning har bland annat lett till att kassören i Kommunals styrelse avgått, och under dagen har P4 Jönköping pratat med många arga medlemmar.

– Det här känns helt sjukt. Jag kan tänka mig att gå ur, men jag lugnar mig lite, säger Carina, undersköterska på Länssjukhuset Ryhov.

– Nu ska jag gå ur, de gör ingenting för medlemmarna, säger Ulla.

– Man kan ju tycka att de kan gå ut och ge en förklaring på detta, men det har de ju inte gjort, säger Dag.

Olika lokala företrädare för Kommunal runt om i länet får nu ta emot reaktioner från rasande medlemmar. Samtidigt som många själva är förfärade. Fredrik Hallingbäck är skötare i Jönköpings kommun och sektionsordförande för vård och omsorg i Jönköping.

– Jag har reagerat med förfäran, precis som många medlemmar. Det är kraftfulla reaktioner och många är arga och upprörda. Men jag hoppas att vi kan förtjäna medlemmarnas förtroende igen, säger Fredrik Hallingbäck.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".