1 av 2
Taxi kör om. Bild från Daniel Zaulich´s film
2 av 2
Bild från Daniel Zaulich´s film
Jönköping

Se taxichaufförens helgalna omkörning

4:19 min

Daniel Zaulich från Jönköping trodde knappt sina ögon när han såg taxin dra förbi lastbilarna.

Fast så mycket om kom han faktiskt inte, taxichauffören som tog en chansning på riksväg 40 utanför Jönköping tidigt i måndags morse. 

Chauffören låg, liksom Daniel, bakom några lastbilar i mörkret när det blev dubbelfiligt. Båda påbörjade en omkörning men kom bara förbi den första lastbilen, taxibilen fortsatte dock och försökte ta sig förbi ännu en, då den dubbelfiliga sträckan tog  slut. 

Daniel hade slagit på sin kamera som han har monterad i bilen och lyckades på film fånga hur taxin fortsätter omkörningen - på fel sida mittvajerräcket. 

Taxibilen möter flera bilar och lastbilar i hög hastighet, men lyckas mirakulöst klara sig från att krocka.

– Det är väldigt få ställen där vajerräcket är öppet så här, jag känner till vägen ganska bra och vet ungefär hur mycket man hinner på en omkörning. Taxibilen påbörjade omkörningen alldeles för sent och alldeles för sakta. Det här var nog det läskigaste jag har sett, berättar Daniel för P4 Jönköping.

Hör vad polisen tycker om bilfärden i ljudklippet nedan.

Magnus Klintbäck, som är vd för Taxi Jönköping, säger till P4 Jönköping att det inte går att se på filmen ens om det är en taxibil, något som dock Daniel såg att det var. De letar inte heller aktivt för att se om det är deras bil. Är det deras bil krävs det att det är en aktiv körning, alltså en beställning, för att de ska kunna se det. Enligt Klintbäck kan det i så fall lika gärna vara en förare som kör sin taxibil privat. Dock tillägger han att han tycker körningen är det värsta han sett.

Se filmen och hör Daniel berätta om händelsen i ljudklippet ovan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista