Anmälan: Drog kniv när vikarierna blev för många

Vetlanda kommun anmäler två händelser som hänger ihop och som inträffade på ett särskilt boende i kommunen i höstas.

Det var i början av oktober som en på boendet blev orolig och upprörd över att det var så många vikarier och okända ansikten på boendet. Personen började då kasta saker, välta möbler och höll dessutom upp en kniv mot personalen. Ingen skadades men enligt anmälan fick personalen värja sig och ta i hårt för att få den boende att släppa kniven.

Tumultet fick en annan boende att dra sig undan och gå ut utan att personalen märkte det. Personalen gav sig ut för att leta, men en taxichaufför hittade personen och gav skjuts tillbaka till boendet.

I anmälan står det attt bemanningen på boendet är lägre än tidigare, ger personalen mindre tid med de boende. Personalgruppen är sliten, det har varit mycket frånvaro och många vikarier och det gör att de boende möter många nya ansikten.

Den person som blev våldsam ska enligt anmälan få mer tid för samtal och man ska försöka minska antalet vikarier runt just den personen. Den som försvann ut ska få mer tillsyn och fler anställs för att klara det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista