Annica Mathson Berg, Vetlanda bågskytteklubb. oto: David Westh/Sveriges Radio
1 av 4
Annica Mathson Berg, Vetlanda bågskytteklubb. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Medlemmar i Vetlanda bågskytteklubb. Foto: David Westh/Sveriges Radio
2 av 4
Elitskyttarna Pierre Claesson, Annelie Andersson och Sandra Nyberg tillsammans med Annica Mathson Berg och Mats Granquist. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Bandet klipps. Foto: David Westh/Sveriges Radio
3 av 4
Banden faller sedan kommunalrådet klippt till. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Klubblokalen. Foto: David Westh/Sveriges Radio
4 av 4
Foto: David Westh/Sveriges Radio
Bågskytte

Ordföranden: Nya lokalen en fullträff

1:27 min

De har kunnat bo in sig i lokalerna någon månad, men idag var det högtidlig invigning i Vetlanda.

"Äntligen" är det många bågskyttevänner i Vetlanda som säger idag, då Vetlanda bågskytteklubb nu inviger sina helt nya lokaler, belägna mitt emot Motorstadion.

En sådan här dag känns fantastisk. Vi har kämpat med detta under några år nu, det har alltid varit en dröm att kunna ha en egen lokal.

Lokalerna som föreningen tidigare haft har inte varit hundraprocentiga, framför allt har de inte uppfyllt kraven på att vara handikappanpassade. När klubben därför fick höra att Vetlanda kommun funderade på vad de skulle göra med en övervuxen ödetomt var man snabbt på tåget och inledde förhandlingar. Kommunen var inte svåra att övertyga, konstaterar klubbens kassör Mats Granquist. 

Han är en av de klubbmedlemmar som sedan dess fått lägga åtskilliga timmar på att ro projektet i hamn och med hjälp av sponsorer och pengar från Allmänna arvsfonden kunde man säkra finansieringen. Efter 2,5 års arbete kunde man därför inviga lokalerna idag. Runt 2,5 miljoner kronor har lokalerna kostat - kan tyckas vara mycket pengar för en ganska liten förening med runt 40 medlemmar men ordförande Annica Mathson Berg är övertygad om att satsningen kommer löna sig.

– Tidigare hyrde vi en lokal som vi betalade 60000 kronor om året för, nu kommer det bli jämnt skägg - till och med billigare. Och med de möjligheterna som nu öppnar sig så räknar vi med att öka medlemsantalet och hyra ut och ta betalt, säger Mathson Berg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista