Jon Espeset, ägare Harrys/Sliver
Krögaren Jon Espeset. Arkivbild: Emma Johansson/Sveriges Radio
Jönköping

Populärt uteställe prickas

Ett av Jönköpings största nöjesställen, krogen Harrys, prickas nu av tillståndsenheten.

Förra året gjorde polisen och Jönköpings kommuns tillståndsenhet ett tiotal tillsynsbesök på Harrys som också innehåller klubbarna Sliver och Red, och som ligger på Väster i Jönköping.

Vid sex av besöken fanns det brister. Det var oordning på toaletterna, gäster satt och blundade och någon sov, andra gäster skrek i panik i kön till garderoben, det låg krossat glas på golvet och det var tomma glas och flaskor på borden, bland annat, enligt myndigheterna.

Bolaget bakom nöjesstället lämnade in en åtgärdsplan förra våren men enligt tillståndsenheten har det inte hjälpt och de delar nu ut en erinran.

Jon Espeset som driver Harrys säger till P4 Jönköping att myndigheterna nu ställer högre krav på krogarna.

– Det har blivit tuffare för hela branschen, och det är höga krav på skötsel både inne på och utanför krogen.

Tycker du det är för hårt?

– Nej, inte så länge de är rättvisa och ställer samma krav på alla.

Personalen på Harrys, Sliver och Red får nu extra utbildning för att kunna hålla bättre ordning och för att bättre kunna avgöra vilka gäster som kan serveras alkohol och inte.

– Vi utbildar personalen mer, både de som jobbar med plock, disk och bartendrar, bland annat när det gäller hur vi serverar - det är inte alltid lätt att bedöma om någon fått i sig för mycket.

Går det att få ordning?

– Ja, men egentligen skulle det behövas en ordningsvakt på varje toalett.

Tillståndsenheten kommer framöver följa upp situationen på krogen Harrys.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista