Zoran Radovanovic köper tändvätska vid dubbelmorden. Foto: Polisens förundersökning.
Före dubbelmordet i Norrahammar fastnade 52-åringen på övervakningskamera när han köpte tändvätska. Foto: Polisens förundersökning.
#dubbelmorden

52-åringen överklagar dom om dubbelmord

Leif Silbersky: Han menar att han över huvud taget inte är inblandad i Hökensåsdelen
0:42 min

Företagaren Zoran Radovanovic, som dömts till livstids fängelse för två dubbelmord, har överklagat tingsrättens dom.

Överklagandet gäller det ena dubbelmordet, på Hökensås, som Radovanovic nekar till. Det andra dubbelmordet, i Norrahammar, har han erkänt. I båda fallen hittades ett par i 70-årsåldern döda efter bränder i husen där de bodde.

Zoran Radovanovic arbetade som kapitalförvaltare och hade placerat stora summor utomlands åt de mördade paren. Enligt domen i Jönköpings tingsrätt hade morden ekonomiska motiv.

– Jag har en huvudman som förmenar att han över huvud taget inte är inblandad i mordet eller mordbranden på Hökensås, därför begär han Hovrättens prövning, säger advokat Leif Silbersky.

Vad gör det för skillnad om han skulle frikännas i den delen?

– Skillnaden är tvåfaldig. Dels kan det komma ett ögonblick där han vill ha ett tidsbestämt straff, och dels har vi yrkat på ett tidsbestämt straff om han frikänns för Håkensåsdelen.

Vad tror du om de möjligheterna?

– Jag tror att möjligheterna finns, det är därför vi yrkar det.

Nu kommer ärendet att provas av Göta hovrätt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".