Nässjö

Fyra personer anhållna efter flera bilbränder

Både i natt och i går natt har bilar brunnit i Nässjö kommun. Nu har fyra personer gripits misstänkta för de här bilbränderna och försök till mordbrand.

Vid midnatt började en bil brinna på en villauppfart i Äng i Nässjö kommun, och några timmar senare började en annan bil brinna i Nässjö. Båda gångerna kunder personer på plats släcka bränderna innan räddningstjänsten kom till platsen. Samma sak hände även i går natt.

Polisen misstänkte att alla bränderna var anlagda och vittnen hade sett hur en bil lämnat platserna. Detta ledde i sin tur till att polisen senare under natten kunde gripa fyra personer som nu är misstänkta för de här bilbränderna.

Polisen rubricerar det som försök till mordbrand då bilarna stod så pass när fastigheter att det fanns en spridningsrisk.

Ingen person ska ha kommit till skada i någon av bränderna.

De fyra männen, som är mellan 17 och 21 år, anhölls senare såsom misstänkta för att ha anlagt två bilbränder i natt och en i går natt.

Enligt polisen finns det även en koppling mellan männen och och personerna som fått sina bilar antända, men vad det är för typ av koppling vill polisen inte gå in på i nuläget.

Bilarna har stått parkerade på villauppfarter och vid alla tillfällen har bränderna släckts av personer på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista