Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist. Foto: Pressbild.
Motorsport

Tungt besked för Rosenqvist

De senaste åren har Felix Rosenqvist från Värnamo kört för stallet Prema. Ett stall som han vann Formel 3 med så sent som i höstas.

Framgångarna har avlöst varandra för Felix Rosenqvist de senaste åren. Insatserna har imponerat och den senaste säsongerna vann han det mest som gick att vinna.

Felix Rosenqvist uttalade sig efter den gångna säsongen att han kände sig redo för GP2, serien direkt under Formel 1. Och Rosenqvist har provkört för stallet Prema, som han vann Formel 3 med förra året. Men i går kom beskedet att stallet väljer två andra förare framför Rosenqvist.

Rosenqvist har även provkört för ett annat stall i GP2-serien men där har han inte fått något besked än.

Istället ser 24-årige Rosenqvist ut att vända blickarna till andra sidan Atlanten. Sedan tidigare står det klart att han kommer köra 24-timmarsloppet i Daytona och för några dagar sedan kom beskedet att han kommer prova på den amerikanska serien Indy Lights.

Igår var det dags för ett testlopp i serien när provkörde för stallet Belardi, och det gick väldigt bra för Rosenqvist som hade den snabbaste tiden av alla förare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".