Björn Melins karriär kan vara över. Foto: Mikael Fritzon/TT
Björn Melins karriär kan vara över. Foto: Mikael Fritzon/TT
Ishockey

Björn Melins karriär kan vara över

Björn Melin har dragits med en ryggskada sedan hösten 2014, och har inte spelat en match sedan den 11 november förra året. Och nu ställer stjärnan in resten av säsongen.

Dock kan det vara så illa att han tvingas avsluta elitkarriären, menar HV71:s läkare Jonas Kalman.

– Vi har i omgångar försökt rehabilitera Björns ryggskada utan att lyckas fullt ut. Med de besvären och den funktionsnivån han nu har är det svårt att se Björn komma tillbaka inom överskådlig framtid. Jag har på medicinska grunder rekommenderat Björn till att ställa in resten av säsongen och ser det som tveksamt till att han kan fortsätta spela på elitnivå, säger Jonas Kalman till klubbens hemsida.

Melin, som har tre SM-guld, ett VM-guld och nästan 600 SHL-matcher på meritlistan, återvände till HV71 förra säsongen efter fyra säsonger i KHL, Schweiz och AIK.

Han har på de nio matcher som han hunnit spela den här säsongen, mäktat med två mål och en assist, men nu ser det ut som att resan tar slut.

Det är naturligtvis trist då jag hade önskat mig en roligare återkomst när jag kom tillbaka till HV71 men jag har fått uppleva fantastiska ögonblick i klubben, inte minst de tre SM-gulden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".