Eleverna Lovisa Andersson och Maja Hansson med läraren Mia Jönsson. Foto: Toni Galic/Sveriges Radio
Eleverna Lovisa Andersson och Maja Hansson med läraren Mia Jönsson. Foto: Toni Galic/Sveriges Radio
Musik

Anebyelever släpper eget album

3:12 min

Efter månader av föreläsningar, hårt arbete och stöd från lärare och vänner, blev årskurs 9 på Furulidskolan i Aneby äntligen klara med sitt album.

Idén sjösattes av musikläraren Mia Jönsson på Furulidskolan och Jarl Furingsten som arbetar med musikproduktion på Kulturskolan i Aneby. Och för Mia var det också viktigt att projektet mynnade ut i en faktisk produktion som hamnar på en så etablerad plattform som Spotify.

– I början var det nervöst, men det är ändå kul att ha ett minne. Låtarna finns ju så att man kan ladda ner dom för all framtid, så det är roligt, säger Lovisa och Maja.

Efter gårdagens släpp av albumet kan man nu få lyssna till ungdomarnas produktioner och höra alla de låtar som hitintills hunnit bli klara. Vissa av eleverna har arbetat själva och andra tillsammans i grupper, där man fått ansvara för olika delar av musikproduktionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista