Tranås

Mordförsök och knivdrama i lägenhet

En man i 40-årsåldern höggs flera gånger i buken och bålen i en lägenhet i centrala Tranås. Polisen har gripit en man i samma ålder som nu misstänks för mordförsök.

– Vi har inte kunnat prata med den skadade med anledning av att han opereras. Exakt vad som har inträffat är oklart, säger Maria Lavesson, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.

Polisen fick larm om ett bråk på den aktuella adressen klockan 22.30 i går kväll. Den gripne är känd av polisen sedan tidigare.

Tillståndet för den skadade mannen är allvarligt, enligt polisen och han opererades under natten.

– Han blev stucken i överdelen av kroppen. Stickskador mot kroppen är aldrig bra, säger Maria Lavesson.

Polisen har hållit flera förhör under natten och fick larm om händelsen sedan en person ringt in.

Den misstänkte ska förhöras under lördagensmorgonen sedan han nyktrat till.

Det här är bara ett i raden av våldsdåd som drabbat Tranås på senare tid. Förra helgen fördes en man till sjukhus svårt skadad efter att ha blivit knivskuren. Han fick vård på Linköpings universitetssjukhus. Polisen spärrade av en lägenhet i Tranås och anhöll tre män som misstänkta för dådet, men i veckan som gått har en efter en släppts och är inte längre misstänkta.

Polisen har inte velat säga vad dom tror att motivet till våldsbrottet är,

Polisens vakthavande befäl Klas Ottosson säger till P4 Jönköping att han just nu inte kan se något samband mellan de två våldsbrotten i Tranås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista