Håkan Persson, pianist från Huskvarna, hamnade i Frankfurt istället för Jönköping. Foto: Privat
1 av 2
Håkan Persson, pianist från Huskvarna, hamnade i Frankfurt istället för Jönköping. Foto: Privat
Jönköpings flygplats. Pressbild.
2 av 2
Planet kunde inte landa vid Jönköping Airport och fick fortsätta till Frankfurt efter överhettningsproblem. Arkivbild
Jönköping Airport

Håkan skulle till Jönköping - hamnade i Frankfurt

1:00 min

Han skulle flyga till Jönköping för att spela revy. Istället hamnade Håkan Persson från Huskvarna 90 mil söderut i Frankfurt sedan planet fått tekniska problem.

- Detta var väldigt noga planerat tidsmässigt för att hinna till revyn och sedan just känslan när man cirkulerade över Jönköping där... det var ju nära! berättar Håkan Persson.

Planet från Karlstad skulle ta omkring en halvtimme till Jönköping. Men det brittiska bolaget BMI tog det säkra före det osäkra sedan planet indikerat för en mindre överhettning och även om man inte trodde att det var någon fara att flyga, så skulle planet inte kunna starta igen utan att det gjorts en teknisk genomgång.

Håkan Persson skulle spela piano på en revy i Jönköpingstrakten på kvällen, fick hjälp av piloten att kontakta kapellmästaren eftersom det inte går att ringa med mobilen från ett flygplan i luften.

- Det är ju inte så kul när man sitter där och inte kan ringa så via piloten fick vi kontakt med kapellmästaren, säger Håkan Persson som sedan fick flyga tillbaka till Jönköping.

Istället för att flyga de 20 milen han skulle ha gjort mellan Karlstad och Jönköping på ungefär 30 minuter, så är han hemma många timmar senare - efter över 200 mils resa.

- Vid flyget så är säkerheten det högsta prioriterade hela tiden, säger Sten Norinder som samtidigt beklagar att det blev bekymmer för passagerarna även om flygbolaget har ansvaret.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista