I tingsrätten. Foto: Therese Edin/Sveriges Radio
Företagaren dömdes för de två dubbelmorden efter tingsrättsförhandlingarna i Jönköping. Arkivfoto: Therese Edin/Sveriges Radio

Dubbelmördarens identitet kapades

Den 52-årige affärsman från Jönköping som dömts för två dubbelmord har fått sin identiet kapad, skriver Aftonbladet.

Två män har dömts till fängelse för bland annat grovt bedrägeri.

P4 Jönköping har tidigare rapporterat om affärsmannen, som den 19 januari i år dömdes till livstids fängelse för två uppmärksammade mord - i Norrahammar och Hökensås. 

Nu rapporterar Aftonbladets program Brottscentralen att en bedragarduo bestående av två män, 35 respektive 36 år gamla, kapat affärsmannens identitet. 

De båda männen har utnyttjat affärsmannens, och ytterligare en mördares, namn för att begå flera bedrägerier. Enligt åtalet ska männen ha ändrat mördarnas folkbokföringsadresser och därefter försökt ta lån och krediter med hjälp av förfalskade id-handlingar. Pengarna ska ha använts till bland annat operationer och tandläkarbesök. 

Bedragarna har nu dömts till fängelse i ett år respektive åtta månader. Bluffen ska ha avslöjats när en anhörig till en av mördarna kontaktade polisen. Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista