Calle Wisborg och Torbjörn Gustafsson från Jiu jutsu Samuraj Jönköping. Foto: Sveriges Radio
Calle Wisborg och Torbjörn Gustafsson från Jiu jutsu Samuraj Jönköping. Foto: Sveriges Radio

Så minns vännerna Calle Wisborg

2:40 min

Calle Wisborg gick i lördags bort, 46 år gammal. Och det är många i dag som minns Calle som en snäll och omtänksam person.

– Vi har haft så oerhört mycket roligt ihop, jag och den Grännabördige stoltheten, Calle Wisborg. Han har lyft mig verkligen, det räckte att han kom in i studion så blev allting glatt, säger kollegan och vännen, Hasse Pettersson.

Mats Weidman var med när Calle Wisborgs karriär började på 1980-talet och menar att hans hastiga bortgång är en förlust för hela Jönköpings kommun.

– Han var en så otroligt humoristisk varm, entusiasmerande människa, säger Mats Weidman som var med och startade musikfestivalen Rock on the rocks på Grännaberget i slutet av 1980-talet.

Han har betytt oerhört mycket för Visingsö, för Gränna, ja hela Jönköpings kommun. Det är en oerhörd mängd artister som varit här genom Calles försorg.

Karin Selldén, som jobbar på P4 Jönköping, har i över 30 år på olika sätt känt och jobbat med Calle Wisborg. Redan när han i sin ungdom arrangerade Rock on the Rocks på Grännaberget skrev Karin, som då sommarjobbade som lokalredaktör i Gränna, om honom i tidningen.

– Han var alltid så glad och positiv, och man känner sig alltid så välkommen i hans närhet, säger Karin Selldén.

En annan som arbetat mycket med Calle Wisborg är Calle Tollén på Destination Jönköping. Thollén bor i staden som Wisborg betytt så mycket för.

– Ja han betydde oerhört mycket för Gränna, och han hade alltid hjärtat kvar i bygden. Framförallt för oss som bor och verkar där har han gjort att vi kan känna stolthet för vår hemmaort, säger Calle Thollén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista