Taxi. Foto: Gunnar Lundmark / SvD /TT
Arkivbild. Foto: Gunnar Lundmark / SvD / TT
Trafik

Taxibolagets vd: Det är jättetråkigt

1:30 min

Det var en taxichaufför kopplad till Taxi Jönköping som gjorde den uppmärksammade omkörningen utanför Jönköping.

Det var i slutet av januari som en bilist filmade hur en taxibil gjorde en trafikfarlig omkörning på riksväg 40 utanför Jönköping. På filmen ser man hur taxibilen hamnar på fel sida mittvajerräcket där man möter flera fordon.

Sedan polisen fått tag på fler vittnen ska man nu utreda vad som egentligen hände.

Redan för två veckor sedan fick polisen kännedom om händelsen men nu har man fått tag i filmen i råmaterial och en anmälan om grov vårdslöshet i trafik har upprättats.

Taxichaufförens identitet är fortfarande okänd för polisen, men enligt vittnen till händelsen var det en bil från bolaget Taxi Jönköping som stod för vansinnesfärden.

Magnus Klintbäck, vd för Taxi Jönköping, säger att den oidentifierade chauffören fortfarande arbetar på bolaget och att man i nuläget avvaktar mer information från polisutredningen innan man kan göra några åtgärder.

– Som jag sagt tidigare så var det en av de värsta vansinneskörningarna jag har sett, men vi har  haft svårt att identifiera bilen i vårt system eftersom vi inte ser, vi vet inte exakt när det har varit. Vi har inte fått några uppgifter säger Klintbäck till P4 Jönköping.

Taxibolaget inväntar nu polisens utredning, Klintbäck säger att företaget gjort en egen utredning men där inte kunnat identifiera vare sig fordon eller förare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista