Tomas Erazim
Tomas Erazim Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio
Regionstyrelsens ordförande

Erazim kandiderar inte

0:45 min

Förre kommunalrådet i Eksjö, Thomas Erazim (M), kommer inte att kandidera till den moderata posten som regionstyrelsens ordförande när Håkan Jansson från Mullsjö lämnar senare i år.

– Jag är fullt engagerad och fullt nöjd med mitt uppdrag som rektor vid Furulundsskolan i Mariannelund och mina övriga politiska engagemang. Just nu i mitt liv fokuserar jag på dom uppdrag jag har, säger Thomas Erazim till P4 Jönköping.

Det var inte ett svårt beslut, jag vill lägga min själ och hjärta på de uppdrag jag har.

Därmed stärks möjligheterna för huvudkandidaterna Anders Wilander, kommunalråd i Tranås, och Malin Wengholm, regionråd från Jönköping. Även Nicklas Palmgren, kommunalråd i Gislaved, säger i dag att han kandiderar.

Malin Olsson från Nässjö, som lyfts fram som kandidat från moderatkvinnorna, vill idag inte kommentera om hon kvarstår som kandidat eller inte när P4 Jönköping talar med henne.

– Inga kommentarer, säger Malin Olsson.

Valberedningen räknar med att vara klara med en kandidat inom någon månad och Håkan Jansson har sagt att han sitter kvar som längst till och med augusti i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista