Lastbilar sitter fast i snön
1 av 4
Omkring 35 lastbilar sitter fast i snön runt Mullsjö. Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio
Lastbilar sitter fast i snön
2 av 4
Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio
Lastbilar sitter fast i snön
3 av 4
Foto: Jozo Glavas/Sveriges Radio
Vintertrafik
4 av 4
Foto: David Svanberg/Sveriges Radio
Trafik

Riksväg avstängd - 35 lastbilar fast i backarna

0:58 min

Snöfallet fortsätter att orsaka problem ute på länets vägar. Flera trafikolyckor har inträffat under natten och morgonen.

Följ trafikläget här.

Just nu råder det totalstopp på riksväg 26/47 mellan Jönköping och Mullsjö. Anledningen är att omkring 50 bilar och 35 lastbilar har blivit stillastående, på grund av snö och halka, och blockerar vägen.

– I VIP-rondellen i Mullsjö står polisen nu vid 10-tiden och stoppar trafiken in mot Jönköping, säger Jimmy Wigell på trafikredationen.

En lastbil har körde i diket på länsväg 195 vid Fagerhult vid 10-tiden och lastbilen blockerar hela vägbanan. Det är mycket halt på platsen, enligt polisen och trafiken kan inte ledas om på olycksplatsen varför det är stopp just nu. Två personer fanns i lastbilen och det finns inga uppgifter att någon är skadad.

En buss har kört av vägen på länsväg 986 vid Haurida. Bussen har glidit ner i diket och blivit liggande. Inne i bussen fanns två passagerare plus chaufför, och ingen personerna har kommit till skada.

Tidigt under natten körde en lastbil delvis av E4:an söder om Värnamo, vid Lagan. Där omdirigerades södergående trafik via andra vägar.

Helt stopp blev det också på riksväg 30, mellan Lammhult och Vrigstad. Även där har en lastbil hamnat delvis i diket, men delar av ekipaget blockar vägen helt.

Aktuellt trafikläge hittar du här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista