Anders Wilander och Malin Wengholm.
Anders Wilander och Malin Wengholm. Foto: Arkivbilder/Sveriges Radio
Region Jönköpings län

De är favoriter till regionrådsposten

Det klarnar nu vilka som är huvudkandidaterna till posten som regionstyrelsens ordförande efter Håkan Jansson, länets högsta politiska post.

Moderaterna ska ju tillsätta posten och partiets valberedning har nu kallat Anders Wilander, kommunalråd i Tranås, och Malin Wengholm, regionråd, till intervjuer den här veckan. Några andra kandidater är inte kallade i nuläget men det kan bli aktuellt längre fram enligt uppgifter till P4 Jönköping.

Även Nicklas Palmgren, kommunalråd i Gislaved, är fortsatt intresserad att kandidera men är ännu inte kallad till valberedningen, berättar han själv.

Håkan Jansson från Mullsjö meddelade ju strax efter jul att han avgår senast i augusti i år.

Valberedningen intervjuade Malin Wengholm på tisdagen och träffar sedan Anders Wilander på fredag. Därefter tar man beslut om fler ska kallas. Under tisdagen lämnade Eksjös tidigare kommunalråd, rektorn Tomas Erazim, beskedet till P4 Jönköping att han inte är intresserad att kandidera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista