Folke Johansson.
1 av 2
Många hör av sig till vännen Folke Johansson. Foto: Emma Johansson/Sveriges Radio
Stationen Gnosjö.
2 av 2
Det var här, vid stationen i Gnosjö, som misshandeln inträffade sent i lördags. Foto: Emma Johansson/Sveriges Radio

Misshandel av 86-åring väcker ilska i Gnosjö

Gnosjöbo: Det är hemskt
1:42 min

Den 27-årige man som misstänks ha misshandlat en 86-årig man i Gnosjö begärs idag häktad.

Det var i lördags som den 86-årige mannen misshandlades så allvarligt att han fortfarande vårdas på sjukhus och ilskan är stor bland folk i Gnosjö. Folke Johansson är nära vän till mannen och han är bedrövad över det som hänt.

Den utsatta 86-åringen är välkänd och omtyckt av många i Gnosjö och har engagerat sig ideellt i många föreningar och organisationer. Det är många som hör av sig till vännen Folke Johansson.

– Dels är det så brutalt att ge sig på en äldre man. Han har alltid varit snäll och hjälpsam och beskedlig, säger Folke efter misshandeln av 86-åringen

Misshandeln inträffade vid stationen i Gnosjö sent i lördags. Den misstänkte mannen ville ha skjuts till Gislaved, vilket han inte fick. Däremot kunde han erbjudas hjälp till bussarna.

Den äldre mannen fick då ta emot slag och fick allvarliga skador. Den misstänkte mannen kunde gripas med hjälp av vittnen och han erkänner misshandeln, även om han säger sig ha vaga minnen av händelsen. Han har tidigare dömts för narkotikabrott och misstänks ha varit påverkad även den aktuella lördagen.

Att 27-åringen snabbt kunde gripas var mycket tack vare två vittnen, som dessutom spelade en avgörande roll för 86-åringen. Det berättar Roberto Vescovi, en av de poliser som utreder händelsen.

– Det var en mycket, mycket bra insats de gjorde. De hjälpte mannen att komma upp och sitta och få fria luftvägar, eftersom han hade fullt med blod i munnen. Och de gjorde ett mycket bra vittnesmål som gjorde att vi kunde gripa gärningsmannen ganska omgående, säger Roberto Vescovi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".