Brev
Brevet från rektorn Torbjörn Stubbe Foto: Peter Jernberg/Sveriges Radio
Nässjö

Rektor slår larm: Jag orkar inte mer

Torbjörn Stubbe: Ibland är det för mycket
0:47 min

Nu slår Torbjörn Stubbe, rektor i Nässjö, larm om att arbetsbelastningen är på tok för hög, så hög att han inte klarar av att utföra alla sin arbetsuppgifter.

Inför skolinspektionens besök i höst i Nässjö, vill han nu ha ryggen fri och har nu gjort det mycket ovanliga, att skriva ett brev till skolcheferna, där han formellt informerar de om att han inte längre på ett fullgott sätt kan utföra sitt jobb som rektor.

– Man jobbar väldigt mycket, och ibland är det för mycket. Man skulle kunna ha lite mindre generellt för att tunnan inte ska rinna över, säger Torbjörn Stubbe.

Ansvariga för skolorna i Nässjö kommun har tagit del av rektorns brev och har startat en dialog för att försöka lätta arbetsbördan.

– Ja, vi är bekymrade över den arbetsbelastning som han upplever i sin roll som rektor, och i samtal med rektorns chef hade vi en dialog kring vikten att hantera frågan på bästa sätt och lösa arbetssituationen, säger Leif Ternstedt, barn- och utbildningsnämndens ordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".