Karta  Axamo. Karta: Cartodb
Karta: Cartodb
Jönköping

Axamoaffären stoppas - Hegestrand nöjd

3:37 min

Efter massiva protester från Jönköpingsbor backar nu politikerna om att sälja Axamoskogen.

Den politiska ledningen i Jönköpings kommun hade presskonferens på torsdagen där de berättade att det inte längre är aktuellt med en försäljning av Axamoskogen.

– Kommunen behöver inte äga all mark vid Munksjön. Det finns andra som vill vara med och utveckla området, säger Ann-Mari Nilsson (C).

Jönköpings kommun har tidigare suttit i förhandlingar med den privata affärsmannen Tommy Hegestrand om att få köpa mark vid Munksjön i utbyte mot att sälja Axamoskogen till honom.

I avtalet skulle det finnas en ett krav om hur han fick använda marken även efter köpet, men trots det har förhandlingarna växt massiva protester från kommuninvånare som menar att det försvinner värdefull mark från Jönköpingsborna.

Politikerna har lyssnat på protesterna och stoppar nu alltså affären. I och med den stoppade affären så kommer Tommy Hegestrand inte heller att sälja marken vid Munksjön.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista