Vetlanda mötte Vänersborg
Vetlanda mötte Vänersborg Foto: Henrik Gustavsson/Sverigesradio

Vetlanda klart för slutspel

Jonas Claesson: Går åt rätt håll
3:49 min

Kan Vetlanda bli årets joker i slutspelet? 9-4 mot Vänersborg säkrade definitivt slutspelsplatsen och laget visade också att man är i kanonform.

För publikens del var första halvlek underhållande med snygga mål och en rad fina individuella prestationer. Ur ett tränarperspektiv var det snarare tvärtom.

- Det var ringrostigt, tyckte VBK-tränaren Jonas Claesson som framförallt hade försvarsspelet att bekymra sig för.

Nu hade Vänersborg, också ett blivande kvartsfinallag, samma problem och för deras del höll det i sig hela matchen. Vetlanda fick ordning på helheten under matchens gång, egentligen redan i mitten av första halvlek när man gick från 1-2 till 4-3.

Vetlanda spelade med bra fart och har många som kan delta. Det hänger inte på några få spelare och ett sådant lag vill säkerligen ingen möta i slutspelet.

Vetlanda har två matcher kvar, men de har mindre betydelse. I bandyns elitserie väljer de bäst placerade lagen motståndare och slutspelet börjar nästa helg.

Vetlanda-Vänersborg 9-4 (5-3)
VBK: Patrik Johansson 3, Joakim Andersson 3, Johan Löfstedt, Mikael Nilsson, Daniel Johansson.
Vänersborg: Joakim Hedkvist 2, Johan Koch, Alexander Zitouni.
Publik: 1434

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".