Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.
Det har varit inbrott i flera bilar som stod parkerade vid Sesam-gallerian i Jönköping. Arkivbild. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.
Jönköpings län

Flera inbrott i kyrkor och bilar

Kyrkor i Forserum och Kaxholmen har fått påhälsning av tjuvar. Och i Jönköping har någon varit inne i en restaurang, två män sitter anhållna misstänkta för några av inbrotten.

Polisen har flera inbrott att utreda just nu. I Forserum upptäckte personal på Centrumkyrkan under förmiddagen att det varit inbrott. Gärningspersonen har brytit upp flera dörrar där och fått med sig en dator.

Equmeniakyrkan i Kaxholmen har också haft påhälsning av inbrottstjuvar. Även där har man tagit sig in genom att bryta upp en dörr, kontanter till ett okänt värde saknas där. Inbrotten liknar varandra, men polisen kan inte direkt se något samband.

– Det är svårt att säga om det finns ett samband mellan inbrotten eftersom de geografiskt är långt ifrån varandra, men vi utesluter inte ett samband så här tidigt, säger polisens vakthavande befäl Maria Lavesson.

Inatt har det varit inbrott i en restaurang i centrala Jönköping, där stal tjuvarna kontanter och ett par flaskor alkohol. Vid fyra-tiden i morse larmades polisen till ett pågående inbrott i ett garage i ett flerfamiljshus på Brahegatan. Polisen kunde gripa två män i närheten som hade stöldgods på sig - bland annat barnfilmer.

– Vi tror att de två anhållna männen kan ha begått inbrottet på restaurangen också med tanke på mer stöldgods som vi hittat hos dem, säger Maria Lavesson.

Under förmiddagen kontaktade en parkeringsvakt i Jönköping polisen eftersom han upptäckte att det varit inbrott i tre bilar som stod parkerade i Sesam-gallerian. Det är oklart exakt vad som stulits där eftersom polisen inte fått tag på alla bilägarna än.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista