Det var uppgivet i Gislavedslaget.
Det var uppgivet i Gislavedslaget. Foto: Tommy Haag Sveriges Radio
Volleyboll

Skador ställde till det för GVK

4:19 min

Gislaved hade inte mycket att sätta emot Linderberg på hemmaplan. Närkingarna vann till slut med 3-0 i set.

Det var inte mycket som stämde i Gislaveds denna eftermiddag. Och det kan nog förklaras i både sjukdomar och skador.

Sedan tidigare stod det ju klart att Ester De Vries inte skulle medverka på grund skada. Hon skulle vila i den här matchen. Precis innan matchstart meddelades oturligt nog att även Hanna Salomäki kastat in handduken till dagens match eftersom hon drabbats av problem med foten. Både Ester och Hanna har varit lite av poängmaskiner för GVK den här säsongen.

Med det som utgångpunkt kanske det inte var så konstigt att hemmalaget fick en tuff uppgift emot sig. GVK fick bara med sig tolv poäng i första setet, men i andra och tredje var det klart bättre motstånd.

Med lite mera beslutsamhet och tur hade tjejerna kunnat knipa det tredje setet och därmed förlänga matchen. Men Lindersberg hade mer av kyla i slutskedet.

- Jag tycker ändå att vi står på oss ganska bra speciellt i tredje set. Vi hade väldigt dåliga förutsättningar idag, tunnaste truppen den här säsongen, säger Lisa Tannerfalk.

I morgon blir det spel igen. Då gäller det Öresundsligan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista