Räddningstjänsten, genrebild. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Arkivbild. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Gränna

Kraftig lägenhetsbrand - två förda till sjukhus

2:47 min

När räddningstjänsten kom fram var branden fullt utvecklad och samtliga boende fick evakueras. Två är förda till sjukhus med rökskador.

Det var vid 02:47 som räddningstjänsten i Gränna larmades till Sjögatan, då brann det i en av lägenheterna i flerfamiljshuset och branden var fullt utvecklad.

– Samtidigt som första styrkan kommer till platsen går fönster sönder i branden, så det var en ganska kraftig brand, säger brandingenjör Gunnar Hansson.

Styrkor från Jönköping, Huskvarna och Forserum hjälpte också till med släcknings- och efterarbetet. Samtliga boende i fastigheten fick evakueras.

– Vad jag förstår var det några som fick klättra ner på räddningstjänstens stege när vi kom fram, säger Gunnar Hansson.

Tre personer togs omhand av ambulansen och två av dem fick föras till sjukhus. Enligt polisen ska de ha rökskador.

Branden är nu släckt. Räddningstjänsten lyckades begränsa branden till lägenheten där den startat, men trapphuset och en annan lägenhet fick skador.

– Eftersom det var ett äldre hus så var bjälklaget mellan planen isolerade med sågspån, så har vi fått jobba med att se till så att det inte ligger kvar några glödhärdar där, säger Gunnar Hansson.

Räddningstjänsten har inte kunnat se någon naturlig brandorsak och polisen har spärrat av fastigheten för att kunna göra en teknisk undersökning. De har också inlett en brottsutredning för att kunna göra sina undersökningar.

– Vi kunde inte se någon brandorsak direkt. Polisen ska göra en teknisk undersökning för att se om det är något brottsligt och vi på räddningstjänsten ska också göra en brandorsaksutredning, säger Gunnar Hansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista