Jonny Alexandersson.
Jonny tror att bilen körde i 70-80 km/h innan den föll ner för bron. Foto: Privat
Forserum

Jonny blev vittne till dödskraschen vid broöppningen

3:13 min

Jonny Alexandersson, från Forserum, hamnade i kön till broöppningen i Södertälje när en bil körde om i hög hastighet - rakt mot bron.

Jonny Alexandersson bor i Forserum och jobbar som lastbilschaufför. Han var på väg upp på jobb när han hamnade i kön vid broöppningen i Södertälje. När han stod och väntade på att bron skulle stängas kom en personbil i hög hastighet på hans vänstersida och kör förbi.

– Bilen tränger sig mot mitten så det slog gnistor runt den och kör av backspegeln på en taxi som står längre fram. Sen kör bilen igenom bommen, det smäller till och bilen är borta, berättar Jonny Alexandersson.

Han uppskattar att hastigheten på bilen var 70-80 km/h. När de kört igenom bomen förstod han inte först att de kraschat ner för bron inte hunnit stängas.

– Jag tänkte väl att de körde vidare, det reflekterade jag inte över då att de ramlat ner, det läste jag senare, säger han.

Jonny har kört där flera gånger i hans jobb. Han tror inte att det kan ha varit ett misstag, det är bra skyltat, berättar han.

– Det måste ha slagit slint på något sätt för att göra en sådan grej, det går inte att göra av misstag.

De fem personerna som omkom har identifierats som brittiska medborgare och ska ha varit medlemmar i en brittisk popgrupp. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista