Foto: Ewa Malmsten/Sveriges Radio.
Värnamo sjukhus. Foto: Ewa Malmsten/Sveriges Radio
Värnamo

Stor oro vid geriatrikkliniken i Värnamo

0:57 min

Anställda på Geriatrikkliniken på Värnamo sjukhus ryter ifrån ordentligt till regionpolitikerna och hotar till och med att sluta sina jobb.

Orsaken är den planerade sammanslagningen av geriatriken i länet.

Den trygghet vi känt över att få stanna kvar på avdelningen som är byggd för vårt patientklientel kommer nu att splittras.

Så skriver personalen vid Geriatrikkliniken på Värnamo sjukhus i ett brev adresserat till regionpolitikerna.

Kliniken, som ju vårdar äldre människor, ska slås samman med andra avdelningar under medicin, bland annat Ortopeden. Men de anställda på Geriatriken menar att deras kompetens med att arbeta med just äldre personer går till spillo och att det här enbart handlar om en ekonomisk vinning.

Mia Frisk, som är kristdemokratiskt regionråd med ansvar för folkhälsa och sjukvård, säger att man slår samman avdelningarna av ekonomiska skäl, men att kompetensen kommer att fortsättas att tas tillvara under omorganisationen.

Det här görs på länets samtliga tre sjukhus, men Värnamoklinikens personal skriver i brevet att deras erfarenhet och kompetens inte tas tillvara, och att många kommer att lämna sina jobb på grund av detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista