Anki Albertsson i logen.
1 av 3
Anki Albertsson i logen. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.
Mamma Mia! the party.
2 av 3
Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.
Anki Albertsson i salongen.
3 av 3
Anki Albertsson i salongen där showen spelas. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.
Nöje

Bakom kulisserna på hyllad ABBA-show med Anki Albertsson

5:29 min

Anki Albertsson från Rydaholm är handplockad till en av huvudrollerna i "Mamma Mia! The Party". Vi följer med henne i vardagen ända in i logen.

Anki Albertsson har varit primadonna på Lido i Paris, jobbat i tre perioder i Seattle, spelat musikal i Sverige - ja listan kan göras lång för den mångsidiga skådespelerskan och sångerskan. 

Nu har hon handplockats till en av huvudrollerna i "Mamma Mia The party", showen som bygger på ABBAs musik.
Anki spelar rollen som Kicki, den grekiske restaurangägarens svenska fru. Hela handlingen sker på en taverna på en grekisk ö. Restaurangen där de spelar är ombyggd till en taverna.

Anki Albertsson kommer från Rydaholm, men bor numera i Stockholm. Men det blir besök i Rydaholm då och då för att hälsa på mamma. Anki är en av sju syskon som växte upp i Rydaholm och visste tidigt att hon ville sjunga.

Nu ska vi få följa med henne bakom kulisserna, till vardagen bakom den annorlunda föreställningen där det inte finns någon scen utan showen pågår bland borden och middagsgästerna.

Anki berättar hur hon blev en del av musikhistorien. För hon var där - hon stod på samma scen - när de fyra i ABBA för första gången på decennier stod på scen tillsammans. Det hände vid premiären av "Mamma Mia The party".

Och då stod de där allihop... Folk blev helt tokiga! De blev helt galna!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista