Karin Frick och Hasse Pettersson
Karin Frick och Hasse Pettersson Foto: Toni Galic/Sveriges Radio

Karin Frick - hon som alltid får intervjua Zlatan

6:05 min

Från Hovslätt, till Jordbruksverket, till collegetennis i USA, så hamnade hon tillslut som sportjournalist och programledare på TV. Men mest förknippas Karin Frick med - hon som alltid får intervjua Zlatan.

Karin Frick växte alltså upp på Hovslätt i Jönköping och ville som liten bli lärare, men journalistiken låg nog alltid undermedvetet i hennes hjärta. Och när hon åkte över Atlanten för att spela tennis på college, så träffade hon mycket folk, något som hon ville förvalta.

– Tennisen var nog skjutsen in i journalistiken, säger Karin Frick.

Karin har tidigare jobbat på TV4, men finns nu på kanal 5 och är bland annat programledare för Ninja Warrior. Men hon är mest förknippad med sina intervjuer med Zlatan Ibrahimovic, och främst den senaste med landslaget när hela laget stormade hennes intervju med landslagets stora stjärna.

– Det var så oväntat och man insåg ju att det här är ju redan ett klassiskt ögonblick, bilder som vi inte trodde att vi skulle få se. Men det var jätteroligt, det är ju roligt när sådant händer.

Lyssna på hela intervjun med Karin Frick i spelaren i toppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista