#sjukahus

HSB Göta: Vi har inte gjort något fel

0:37 min

36 ägare till hus med enstegstätade fasader på Samset har gått samman och anlitat en advokat. Men HSB Göta slår ifrån sig kritiken.

Trots allmänna varningarna 2007 har flera byggbolag fortsatt använda sig av den enstegstätade fasadmodellen, bland annat på Samset i Jönköping. Men Pierre Krusing på HSB Göta, som är ansvariga för husen på Samset, menar att man inte gjort något fel i bygget.

– Än så länge har man inte konstaterat att det finns något fel eller någon skada, man har gjort vissa indikativa mätningar, men vi har inte gjort något fel, säger han.

Vi har byggt med ett putssystem som man använt sedan 70-talet, som vi kände oss trygga med.

Flera hushåll på Samset som kan vara drabbade har börjat ta till åtgärder. 36 husägare har gått samman och anlitat samma advokat som husägarna i Svedala för att starta en utredning mot HSB Göta.

Folk har köpt hus för flera miljoner och är rädda nu att deras hus redan ska vara fuktskadade, hur ställer du dig till deras oro?

– Det kan jag förstå att de kan känna oro. Men vi får först se när undersökningarna är färdiga om det finns några skador, det vet vi inte nu. Vi har inte känt oss otrygga med detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista