Lasse Johansson.
Lasse Johansson, polisen. Foto: Arkivbild, Sveriges Radio
Vetlanda

Knivattack: Kvinna häktad efter mordförsök på buss

3:00 min

En kvinna i 20-årsåldern greps efter ett mordförsök i centrala Vetlanda igår kväll.

Kvinnan ska enligt polisen ha gått till attack med en kniv mot en annan kvinna på en buss vid 19-tiden i går kväll. Kvinnan ska ha huggit flera gånger men inte träffat, polisen väljer ändå att rubricera det som försök till mord.

Enligt Lasse Johansson, polisens presstalesman, känner kvinnorna varandra sedan tidigare.

– Det är ingen händelse som bara uppstått utan det finns en bakgrund, det eskalerade igår, säger Lasse Johansson till P4 Jönköping.

Kvinna som attackerades klarade sig utan allvarliga skador.

Kvinnan som greps fördes till Eksjö för vidare förhör och anhölls även senare misstänkt för mordförsök. Under fredagseftermiddagen häktades även den 21-åriga kvinnan, som är från Östergötland. Hon häktades såsom på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

21-åringen är tidigare dömd till ungdomsvård ett par gånger för olaga hot och försök till våld mot tjänsteman efter att hon sparkat och spottat på en konduktör på ett tåg. 

Det fanns flera passagerare på bussen och det finns därför gott om vittnen till händelsen.

– Vi har flera vittnen som vi hört kring den här händelsen. Utredningsläget är mycket gott, konstaterar Lasse Johansson.

Polisen vill i nuläget inte gå in på närmare detaljer kring händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista