Busspassagerare. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Arkivbild. Foto: David Westh/Sveriges Radio
Vetlanda

Efter knivattacken: Polis hyllar busschaufför

0:54 min

Tack för visat civilkurage! Mycket bra jobbat! Så hyllar polisen idag busschauffören som stoppade knivattacken igår kväll.

Det var igår vid 19-tiden som en kvinna med kniv gick till attack mot en annan kvinna på en buss i Vetlanda. Kvinnan högg, men träffade inte, och häktades under fredagen såsom misstänkt för försök till mord.

Flera passagerare blev vittnen till händelsen och har hörts av polisen. Mest beröm har dock busschauffören fått, som avbröt attacken och sedan stängde in gärningsmannen i bussen till dess polisen kom.

Tack vare busschaufförens rådige ingripande, begränsades sannolikt offrets skador!

– Jag ringer polisen och frågar hur mycket våld jag får använda. Jag skriker på den där tjejen "Lägg ner kniven, lägg ner kniven..." Hon fortsätter att hota tjejen och försöker få in fler stick på henne. Jag pratar med polisen och säger att jag nog måste  slå ner henne och det gör jag, berättar chauffören för P4 Jönköping.

Hör chauffören berätta om hur han ser på uppmärksamheten i ljudspelaren ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista