Vetlandas lagkapten Johan Löfstedt.
Vetlandas landslagsman Johan Löfstedt lär dra ett stort lass i slutspelet. Foto: Arkivbild, Håkan Eng/Sveriges Radio
Bandy

Nu drar slutspelsfesten igång för Vetlanda

3:29 min

Idag börjar festen! Det säger Vetlandas assisterande tränare Sergej In-Fa-Lin inför kvartsfinalen mot Villa Lidköping.

Första matchen, i bäst av fem, spelas i dag i Lidköping - och det ett orutinerat Vetlanda som ställs mot ett mer rutinerat hemmalag.

– Det är ganska nytt för vår trupp, det är inte många som spelat slutspel de senaste åren. Vi är ganska unga, säger Serjej In-Fa-Lin till P4 Jönköping.

Tvåan i elitserien, Villa Lidköping, lär bli en tuff nöt att knäcka för Vetlanda - som slutade på en femte plats, - nu när slutspelet i bandy drar igång. Men å andra sidan har Vetlanda BK flera gånger den här säsongen visat att man kan rubba vilket lag som helst och i inbördes möten har lagen vunnit var sin match.

Villa Lidköping har under i stort sett hela 2000-talet varit med i toppen och skaffat sig erfarenheter - men de jagar fortfarande första SM-guldet. Vetlanda har å sin sida tre SM-pokaler, men det var nästa 25 år sedan senast och efter det har det i stort varit en lång ökenvandring.

I Villa Lidköping finns bland annat målkungen David Karlsson, 54 mål, och passningsgeniet Jesper Eriksson som serverat 36 målgivande passningar.

– Men vi har också två killar som presterat väldigt bra i Joakim Andersson och Johan Löfstedt. Jag tror de har samma frågetecken som vi har. De är absolut duktiga spelare, men vi har också duktigt folk, säger In-Fa-Lin som tror att det mentala spelet blir nyckeln till framgång.

Hör hela intervjun med Sergej In-Fa-Lin i ljudspelaren ovan. Matchen hör du i Sportextra i P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista