Alexander Bergström. Foto: TT
Alexander Bergström i Karlskrona. Foto: Björn Lindgren/TT
HV71 - Karlskrona 1-4

Isen läckte när HV förlorade hemma

2:53 min

Det såg ut att sluta med antiklimax - precis som vanligt - för Karlskrona.

Men efter det långa uppehållet på grund av isproblemen så lyckades SHL-jumbon för en gångs skull hålla sin ledning, och vann mot HV71 med 4-1.

Radiosportens Paul Zyra tar ut matchens lirare i båda lagen.
HV71: Ingen
Karlskrona: Linus Fernström

HV71 har varit minst två klasser sämre än Karlskrona ikväll, säger Paul Zyra

Efter den första perioden, med en 1-0-ledning till Karlskrona, råkade vaktmästarna borra sönder ett kylrör vid det ena målet vilket gjorde att glykol läckte ut. Efter långa diskussioner och flera försök till att stoppa läckaget gick arrangören från nödlösningen att flytta matchen till C-hallen utan publik till att trots allt försöka spela vidare.

Efter ett långt uppehåll kom den igång igen, och väl där kunde Emil Karlsson öka på till 2-0 och när sedan Jesper Olofsson i numerärt överläge sköt in 3-0 kändes segern klar.

– Det här var fruktansvärt skönt. Vi har presterat bra utan att vinna på ett tag, summerade Karlskronas målvakt Linus Fernström till Radiosporten efter matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista