Kalmar vände ett 0-1 underläge till vinst med 2-1 mot Värnamo i Svenska Cupen. Foto: Faton Pasho /SR
1 av 4
Kalmar vände ett 0-1 underläge till vinst med 2-1 mot Värnamo i Svenska Cupen. Foto: Faton Pasho /SR Foto: Faton Pasho
Rasmus Elm sänkte Värnamo med sitt 2-1 mål. Foto: Faton Pasho / SR
2 av 4
Rasmus Elm sänkte Värnamo med sitt 2-1 mål. Foto: Faton Pasho / SR Foto: Faton Pasho
Ole Söderberg blev utvisad tidigt i matchen efter att ha dragit ner en Värnamospelare. Foto: Faton Pasho / SR
3 av 4
Ole Söderberg blev utvisad tidigt i matchen efter att ha dragit ner en Värnamospelare. Foto: Faton Pasho / SR Foto: Faton Pasho
Senast var hjulen i vägen för Kalmar FF när målet dömdes bort mot Ängelholm. Idag hade man bytt mål. Foto: Faton Pasho / SR
4 av 4
Senast var hjulen i vägen för Kalmar FF när målet dömdes bort mot Ängelholm. Idag hade man bytt mål. Foto: Faton Pasho / SR Foto: Faton Pasho

Elm sänkte IFK Värnamo

0:53 min

Kalmar FF vann med 2-1 hemma mot IFK Värnamo i svenska cupens första gruppspelsmatch.

Kalmar FF vann under lördagen hemma mot IFK Värnamo med 2-1 på ett blåsigt Gasten i svenska cupens första gruppspelsmatch. Det började bra för hemmalaget Kalmar FF som låg och pressade på IFK Värnamo i inledningen av matchen. Gästerna fick istället förlita sig på kontringar och vinden. Det senare alternativet skulle visa sig vara avgörande matchen igenom. I den 20 minuten var vinden i farten, målvakten Ole Söderberg missbedömde just vinden och drog ner en Värnamoanfallare som renderade i ett rött kort. Precis innan halvtidsvilan var motvinden ännu starkare för Kalmar FF när gästerna IFK Värnamo kunde ta ledningen med 1-0 genom Pär Cederqvist. Mittbacken Viktor Agardius påpekade att vindens medverkan påverkade spelarna en aning. 

Det går inte att spela ut hela sitt register när det blåser såhär. Det är jättesvårt att behandla boll och ta löpningar rätt och än värre att hitta varandra. 

I den andra halvleken fick hemmalaget lite medvind i seglet. Redan efter 4 minuters spel kom kvitteringen 1-1. Rasmus Elm slog hörnan som tog på Värnamospelaren Issam Jebali och in i mål. Hemmalaget Kalmar FF fortsatte att trycka på trots en man mindre på planen och det förvärrades ytterligare när Stefan Larsson drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. Med två man mindre i cirka 25 minuter så backade hemmalaget Kalmar FF hem för att knipa en poäng. Istället blev det tre poäng för Kalmar FF när storstjärnan Rasmus Elm skruvade in en frispark med 5 minuter kvar av matchen. Hemmalaget kunde sedan hålla undan och vinna med 2-1 mot IFK Värnamo trots två man utvisade. Matchhjälten Rasmus Elm var nöjd med segern och tyckte att man vann välförtjänt. 

Det känns bra, vi krigade för det och förtjänade att vinna. Vi var bättre än dem trots att vi var två man mindre så vi vann välförtjänt. 

I Kalmar FFs grupp finns även IF Elfsborg och Assyriska som spelade under lördagen. Det blev seger för Boråsarna med 3-2 mot Assyriska. Nästa match möter Kalmar FF, Assyriska i svenska cupen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista