Kevin Lundgren, Mullsjö AIS. Foto: Richard Axell
Kevin Lundgren, Mullsjö AIS. Foto: Richard Axell

Mullsjö ännu inte slutspelsklara efter förlust

2:19 min

Mullsjö förlorade hemmamatchen mot Helsingborg med 5-6 och missade chansen att i praktiken säkra slutspelsplatsen när det är tre omgångar kvar.

- Det var två jämna lag som möttes. Det är inte okej att ge bort ett likaläge med två kontringsmål som blev matchavgörande i tredje perioden, tyckte MAIS-tränaren Mikael Hill.

Spelmässigt var det en helt jämn match. Mullsjö hade ledningen tre gånger i mittperioden, men det var 4-4 efter två perioder. I den tredje perioden var Helsingborg effektiva på de kontringar som kom till och gick ifrån till en tvåmålsledning.

5-6 kom med knappt två minuter kvar och på slutet hade Mullsjö några möjligheter att kvittera när man tagit ut målvakten, men det ville sig inte.

Inför den här omgången var fyran Mullsjö sex poäng före Helsingborg på den sista slutspelsplatsen och sju poäng före AIK under strecket.

Mullsjö har fortfarande Henrik Olofsson och Kim Ganevik på skadelistan.

Tre omgångar återstår och Mullsjö lär behöva en vinst till. Man har kvar att möta Växjö borta och Falun hemma kommande vecka och avslutar borta mot Granlo.

Mullsjö-Helsingborg 5-6 (1-1, 3-3, 1-2)
MAIS: Kasper Hedlund, Jesper Kivipaasi, Kevin Lundgren, Sebastian Palmqvist, David Gillek.
FCH: Jonathan Nilsson 2, Mika Moilanen 2, Jani Kukkola, Hampus Dargren.
Publik: 1 433


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista