Foto: Ewa Malmsten/Sveriges Radio.
Foto: Ewa Malmsten/Sveriges Radio.
Sport

Volleyboll-spelare till sjukhus efter krock

1:28 min

Hylte/Halmstads elitlag skadades i en trafikolycka i går kväll.

Flera spelare och ledare i Hylte/Halmstads herrelitlag fördes i går kväll till sjukhus med ambulans sedan lagets minibuss krockat med en lastbil på Nissastigen på söndagskvällen.

– Det är en av killarna som har fått stanna kvar i Värnamo för observation. De andra har åkt hem, i och för sig med någon skadad tumme och rejält blåslagna ben, men under omständigheterna har vi haft änglavakt, säger Leif Nilsson, ordförande i Hylte/Halmstad.

Är det så att några av skadorna kan påverka spelet i serien framöver?

– Det är jättesvårt att säga, men det är klart att är det en tumme som ska opereras så kommer det ju att påverka. Vi får ta det dag för dag, men att det kommer påverka i matchen mot Vingåker till helgen är alldeles säkert, säger Leif Nilsson.

Laget var på väg hem från gårdagens match mot Habo när olyckan skedde i besvärligt väglag. Sex personer satt i bussen och samtliga fick föras till sjukhus i Värnamo, initialt med lindriga skador.

Volleybollmatchen - den vann Hylte/Halmstad över Habo med 3-2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista