Nybergs Bil planerar att bygga Jönköpings högsta byggnad
1 av 2
Nybergs Bil planerar att bygga Jönköpings högsta byggnad Foto: Pressbild
En annan vinkel på det planerade höghuset
2 av 2
En annan vinkel på det planerade höghuset Foto: Pressbild
Jönköping

Nu vill bilfirman bygga Jönköpings högsta hus

3:18 min

Nu ska Jönköping få ytterligare ett nytt landmärke. Det är Nybergs Bil som vill bygga upp mot 100 nya lägenheter på sin tomt i östra delen av centrala Jönköping.

Än finns inga beslut fattade, men bland annat har man planerat bygga ett höghus, som ska sträcka sig 20–25 våningar upp, enligt ägaren Mats Nyberg.

– Vi känner att vi ligger så centralt och bra i Jönköping, och ska man se det här på lång sikt så tänker vi att det behövs ju bostäder i Jönköping, så varför inte kombinera en verksamhet med bostäder, säger ägaren Mats Nyberg.

Någon bygglovsansökan finns inte inlämnad, men ansvariga kommunalråd är informerade och Nybergs Bil ägare kan tänka sig en byggstart under 2019.

– Vi har gjort en väldigt grov tidsplan, men med sådana här projekt så får man räkna med att det tar fyra till fem år från att man planerar tills att det står färdigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista