Ingemar Derneborgs bil blev rejält tilltyglad efter älgolyckan
Ingemar Derneborgs bil blev rejält tilltyglad efter älgolyckan Foto: Privat
Olycka

Ingemar om älgolyckan: Jag tackar Gud

3:40 min

I fredags var Ingemar Derneborg med om alla bilförares största mardröm, nämligen att ett älg hoppar upp på körbanan framför bilen.

Ingemar Derneborgs färd på riksväg 26/47 i riktning mot Falköping i fredags, slutade inte som den brukar göra. Norr om Mullsjö, i höjd med Sandhem, hoppade det helt plötsligt ut en älg på vägen framför honom.

– Jag såg den väldigt sent måste jag säga. Jag hann bara trycka på bromsen och påbörja bromsningen, säger Ingemar Derneborg.

Älgen hamnade på vindrutan, som krossades, och dessutom slungades älgens bakben runt och slog in sidorutan på bilen och träffade Ingemar i ansiktet.

När det inträffade började jag undra vad jag hade varit med om, och började känna efter vid örat om jag var allvarligt skadad.

Ingemar, som chockades av olyckan, fick hjälp av andra trafikanter som körde förbi, och blir känslig när han tackar de okända människorna som ställde upp för honom.

– Lyssnar de på detta, så ska de veta att jag är jättetacksam, och jag tackar Gud för att jag lever.

Fakta viltolyckor:

Hittills i år har 435 viltolyckor inträffat i Jönköpings län
84 av de är med älgar

Källa: www.viltolycka.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista